Hoe hou je het leuk aan tafel?

‘Blijf je even zitten?’ ‘Zit nou niet zo te spelen met je eten!’ ‘Nee, je mag nog niet van tafel!’ ‘Doe nou geen boontjes in je drinken, dat is vies.’ Herkenbaar? Soms voel ik me zo’n zeurmoeder tijdens het avondeten. Maar alles helemaal loslaten en iedereen maar z’n gang laten gaan druist ook tegen mijn gevoel in. Als mijn man er is, loopt het meestal wel vanzelf. We praten wat, hij neemt de helft van het ‘zeuren’voor zijn rekening en de sfeer is goed. Alleen is hij er niet altijd, doordat hij in ploegen werkt. Dan draai ik die avondspits alleen en wil ik na mijn werk en het eten in elkaar gedraaid te hebben, het gewoon gezellig hebben aan tafel. En dus niet de zeurmoeder uithangen.
tafelkletsIk kwam het boekje ‘tafelklets ‘ tegen. Nu is ‘slaapklets’ van dezelfde uitgever bij mijn oudste een groot succes, dus mijn verwachtingen waren hoog. ‘He mam, je mag niet lezen aan tafel!’ Klopt, maar hiervoor maken we een uitzondering.

De eerste keer is het even wennen, en ook even strijden over wie welke kleur heeft. Iedereen aan tafel heeft zijn eigen kleur en zo zie je wie wat heeft ingevuld. Het lijkt mij wel handig als ik het schrijfwerk doe. Daar is mijn kroost het uiteraard niet mee eens, maar na enig onderhandelen kan de pret dan beginnen.

tafelklets3

We mogen een aantal sterren voor de maaltijd geven. Ik vrees dat ik keihard word neergesabeld als kok, maar mijn kinderen zijn mild in hun beoordeling. Met tafelklets  wordt het eten niet lekkerder, maar het wordt wel gezelliger aan tafel. De vragen en opdrachten zijn leuk en origineel. Het kost weinig tijd om in te vullen, dus ook als er nog balletlessen na het eten op het programma staan is het haalbaar. Soms praten we langer door over de opdrachten en vragen. Soms is het alleen even invullen. Ik vind het leuk om te zien hoe de smaak van mijn kids verschilt. De ene keer zijn de sperzieboontjes van zoonlief niet meer waard dan een 2 en een andere keer een dikke 8. Ook wel logisch, soms komen ze uit een potje en soms vers van de groenteman. De sfeer is weer goed, ook als papa er niet is. Dus ligt tafelklets vanaf nu standaard bij ons op tafel.

tafelklets2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s